Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  !

sâmbătă, 20 august 2011

Cele mai trasnite evenimente ale istoriei

La apogeul puterii sale militare, Sparta avea 25.000 de cetateni si 500.000 de sclavi.

Cel mai scurt razboi la ora actuala s-a purtat intre Zanzibar si Marea Britanie in 1896. Zanzibar s-a predat dupa aproximativ 40 de minute. 

Cel mai lung razboi din istorie a fost intre Olanda si Insulele Scilly, cu o durata de 335 ani si a fost purtat intre 1651 - 1986.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial submarinul german U-1206 a fost scufundat de o toaleta actionata necorespunzator.

Unul dintre cele mai bizare "razboaie" a fost cel din 1859 dintre Statele Unite si Marea Britanie care isi disputau insula San Juan. Pe fiecare jumatate a insulei se instalasera fermieri americani, dar si englezi si la un moment dat un porc apartinand partii britanice a trecut pe partea americana fiind impuscat de un fermier american pentru ca ii manca legumele. In urma conflictului dintre cel care a tras si proprietarul porcului, amplificat si de relatiile nu foarte bune intre SUA si Marea Britanie, au fost chemate trupe, sub forma diviziei 9 Infanterie ce cuprindea peste 400 de oameni, pe partea americana si 2.140 de soldati si 5 nave de razboi pe partea engleza, pentru a supraveghea mai bine situatia. In final partile implicate au fost oripilate de faptul ca iscau un razboi din asa motiv si au rezolvat pasnic situatia... de abia dupa 12 ani cand a fost implicat Kaiserul Wilhelm I ca terta parte favorizand pretentiile americane asupra insulei.

In Evul Mediu se credea ca inima era centrul gandirii.

In Roma Antica un sclav ce fugea pentru a fi liber incalca legea pentru ca se fura pe sine insusi, el fiind proprietatea stapanului sau.

Regele Carol al VI-lea al Frantei, de asemenea cunoscut sub numele de Charles cel Nebun, suferea de iluzia ca era facut din sticla. El a avut chiar si bare de protectie din fier cusute in hainele lui sa-l impiedice sa se sparga daca ar fi cazut.

Cea mai mare infrangere a otomanilor din istorie a fost oferita de Stefan cel Mare in cadrul Bataliei de la Podul Inalt.

Locotenentul colonel Jack Churchill este singurul soldat britanic din al Doilea Razboi Mondial care a luptat folosindu-se exclusiv de sabii si arcuri de vanatoare.

In 1962, scolile din Tanganyka au trebuit sa fie inchise din cauza unei epidemii a rasului care a durat 6 luni si a afectat mii de oameni. Daca asta e ciudat, in 1518, in Strasbourg, 400 de oameni au inceput sa danseze zile intregi fara oprire intr-un fenomen care a durat o luna de zile, majoritatea murind de oboseala si infarcturi.

Obiceiul de a da mana cu cineva a originat din necesitatea de a verifica daca cel care te acompania era inarmat. Cei ce erau stangaci erau priviti cu neincredere.

Maiorul general Smedley Butler a divulgat detalii despre un complot de inlaturare a presedintelui american Frank Delano Roosevelt de catre diferiti oameni de afaceri si inlocuirea guvernului SUA cu un regim fascist. Comisia de cercetare a scandalului a concluzionat ca afirmatiile erau credibile, dar fara sa se ia masuri impotriva vinovatilor. 

Symo Hayha denumit si "Moartea Alba" este in prezent lunetistul cu cele mai multe victime, atingand un total de 505. A reusit toate acestea in doar 100 de zile in timpul Razboiului de Iarna impotriva sovieticilor.

Nicolae Paulescu a inventat injectia cu insulina salvand practic viata a milioane de oameni.

La data de 15 august 1943, 35.000 de trupe americane si canadiene au debarcat pe malurile opuse ale insulei Kiska cucerite de japonezi, in speranta de a-i incercui. Au existat 21 de morti. Victimele ar fi fost intr-un numar mai mare daca japonezii nu ar fi plecat cu cateva zile mai devreme de pe insula si daca soldatii americani si canadieni nu s-ar fi confundat intre ei crezand ca sunt inamicul.

Habbakuk este numele unui portavion prototip din al Doilea Razboi Mondial facut dintr-un material special numit pykrete. Pykrete era o combinatie unica de gheata si lemn.

Premiul Nobel a rezultat dintr-o schimbare tarzie a testamentului lui Alfred Nobel, care nu a vrut sa fie tinut minte dupa moartea sa ca un propagator de violenta. El a inventat dinamita.

Adolf Hitler a fost ales "Omul Anului" de catre revista Time in 1938. Iosif Stalin a fost ales si el in anul urmator.

Cele mai mari 25 de greseli din istorie si cat ne-au costat

La implinirea a 25 de ani de la una dintre cele mai mari erori din istorie, dezastrul de la Cernobil, publicatia Business Insider a realizat un top al celor mai mari si scumpe greseli care au costat omenirea in jur de 1036 de miliarde de dolari.
1. Aventurile amoroase ale lui Tiger Woods (2010) – costul "greselii"- aproximativ 750 de milioane de dolari 
La sfarsitul anului 2009, presa din SUA anunta ca Tiger Woods a avut numeroase relatii extraconjugale. In 2010, Woods a ajuns la o intelegere cu sotia sa, Elin Nordegren, pentru un divort de 750 de milioane de dolari. Din cauza scandalului, imaginea jucatorului de golf si a brandurilor a caror imagine era au avut de suferit. O sursa declara ca adevaratul cost al greselii sportivului s-a ridicat la 12 miliarde de dolari.

2. Scufundarea Titanicului (1912) - costul, corelat cu inflatia, s-a ridicat la 168 de milioane de dolari 
Titanicul s-a scufundat la prima sa calatorie, dinspre Anglia spre SUA, in 1912. Echipajul a ignorat avertizarile de aisberguri, iar Titanicul s-a ciocnit cu unul. Partea dreapta a navei a fost distrusa in totalitate, iar 1.517 oameni si-au pierdut viata. Construirea vaporului a costat 7,5 milioane de dolari, echivalentul a 168 de milioane de dolari astazi.

3. Biletul de loterie aruncat de un batran din Anglia (2010) - 181 de milioane de dolari 
O batrana din Anglia a jucat la loterie si a ghicit toate numerele. Din pacate, sotul ei a aruncat biletul la gunoi. Femeia a stiut ca a ales numerele corecte, pentru ca le notase pe o alta foaie.

4. Satelitul pierdut in spatiu (1999) - costul, corelat cu inflatia, 165,5 milioane de dolari
In anul 1999 o echipa de ingineri de la Lockheed Martin a folosit sistemul englez de masurare, iar NASA pe cel metric, pentru a calcula traseul unui satelit care trebuia sa orbiteze planeta Marte. Coordonatele de navigare au fost transmise gresit de la Lockheed la NASA si satelitul de 165,5 de milioane de dolari s-a pierdut in spatiu.

5. Incendiul scapat de sub control din New Mexico (2000) - 1,3 miliarde de dolari
A pornit ca un foc controlat, dar din cauza vantului s-a transformat intr-un incendiu care a ars 194,2 km patrati de padure din New Mexico (SUA) si a lasat 400 de familii fara case

6. Bombardierul B-2, cel mai scump avion prabusit (2008) - 1,42 miliarde de dolari
In timpul unui zbor de antrenament, bombardierul B-2, cel mai scump avion american, s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, din cauza senzorilor defecti. Cei doi piloti au reusit sa se salveze, dar avionul (unul dintre cele doar 21 construite vreodata) a fost complet distrus.

7. Vanatorul din cauza caruia a izbucnit cel mai mare incendiu din California (2003) - 1,5 miliarde de dolari
Trebuia sa fie un foc de avertizare, dar s-a transformat in cel mai mare incendiu din istoria Californiei. Focul s-a extins si a parjolit 1.214 km patrati, distrugand 2.322 de case si omorand 14 oameni.

8. Ford si esecul modelului Edsel (1957) - 1,85 miliarde de dolari
Ford a inceput productia modelului Edsel in 1957 si a oprit-o in 1959 din cauza vanzarilor mult sub asteptari.

9. Coca-Cola si Pepsi copiaza bautura naturala Snapple (1994) - 2,03 miliarde de dolari
In 1994 compania Quaker a cumparat brandul de bauturi naturale Snapple, pentru o suma care astazi ar depasi doua miliarde de dolari. Planul a fost ca sucurile, care erau foarte cunoscute pe plan local, sa fie vandute in toate minimarketurile din SUA. Coca-Cola si Pepsi si-au dat seama de potentialul Snapple si au copiat bautura, incepand sa o vanda in toate supermarketurile. Quaker a trebuit sa vanda compania in schimbul sumei de 300 de milioane de dolari.

10. Divortul magnatului Rupert Murdoch (1999) - 2,2 miliarde de dolari
Dupa o casnicie de 32 de ani, magnatul media a ales sa divorteze de sotia lui, careia i-a oferit, la vremea respectiva, bunuri de 1,7 miliarde de dolari, precum si 110 milioane dolari, bani gheata. La doua saptamani de la despartire, Murdoch s-a casatorit cu amanta sa.

11. Dezastrul nuclear de la Three Mile Island (1978) - 2,8 miliarde de dolari 
Din cauza unei defectiuni, apa care trebuia sa raceasca reactorul a ajuns in camera de control. Apoi uraniul supraincalzit a cauzat cel mai mare accident nuclear din istoria Americii, Three Mile Island. Din fericire, nimeni nu a fost ucis.

12. Esecul magnatului japonez al cuprului (1996) - 3,58 miliarde de dolari 
In 1996 Yasuo Hamanaka detinea 5% din rezervele de cupru ale lumii. Acesta a incercat o "schema" prin care sa monopolizeze intreaga piata a cuprului. Preturile au scazut insa si schema lui a esuat. Imperiul pe care deja il cladise s-a prabusit. Hamanaka a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru inselatorie.

13. Lucratorii de pe platforma petroliera britanica Piper Bravo au uitat sa inlocuiasca o supapa (1994) - 5,1 miliarde de dolari
Lucratorii de pe platforma petroliera britanica Piper Bravo au inlocuit toate valvele, cu exceptia uneia. Fara sa stie acest lucru, ei au dat drumul la petrol, care s-a scurs si a cauzat o explozie. 167 dintre cei 226 de muncitori de pe platforma au murit atunci.

14. Sony cumpara studioul Columbia (1994) - 5,6 miliarde de dolari
Pe langa cele 3,2 miliarde de dolari pe care le-au platit, in 1989, pentru studioul Columbia, cei de la Sony au fost nevoiti sa achite si datoriile companiei, dintr-un proces in care aceasta era implicata. Pana in 1994, studioul a produs numai filme care s-au transformat intr-un fiasco, la fel ca si tranzactia, care a adus, pentru Sony, pierderi de 4,8 miliarde de dolari.

15. Infidelitatile magnatului Dmitri Ribolovlev (2009) - 6,1 miliarde de dolari
Sotia lui Dmitri Ribolovlev l-a acuzat de "infidelitate in serie" si de faptul ca s-a culcat cu mai multe femei pe iahtul familiei. Divortul a costat peste 6 miliarde de dolari, iar Ribolovlev a trebuit sa isi vanda multe din bunuri pentru a avea suficienti bani sa-si despagubeasca sotia.

16. Petrolierul Prestige scufundat (2002) - 6,9 miliarde de dolari
 Petrolierul Prestige, care s-a scufundat la nord-est de Spania, a varsat 63.000 de tone de titei in mare, a omorat 600.000 de pasari si a distrus mare parte din fauna marina a zonei.

17. Capitanul Joe Hazelwood si petrolul deversat (1989) - 7,8 miliarde de dolari
Petrolierul Exxon era in drum spre California cand a lovit tarmul unui golf si a deversat 760.000 de barili de titei in apele de langa coastele Alaskai. Capitanul a fost acuzat ca era beat la momentul accidentului.

18. Explozia navetei Challenger (1986) - 11,1 miliarde de dolari
 Naveta Challenger a celor de la NASA a explodat la doar 72 de secunde de la lansare, din cauza unei greseli de proiectare. Temperaturile sub zero grade si faptul ca nava nu era inchisa etans au determinat o explozie care i-a ucis pe membrii echipajului. Challenger a costat 5,5 miliarde de dolari ( astazi - 11,1 miliarde)

19. Explozia navetei Columbia (2003) - 15,6 miliarde de dolari
Naveta Columbia a fost distrusa cu doar sase minute inainte de aterizare, din cauza unei fisuri intr-una dintre aripi. Toti cei sapte membri ai echipajului navetei de 13 miliarde de dolari au murit.

20. Terra cumpara Lycos (2000) - 15,7 miliarde de dolari
In 2000 compania spaniola a cumparat motorul de cautare Lycos, care era la momentul respectiv al treilea cel mai accesat site din SUA. Suma platita atunci a fost de 11,6 miliarde de dolari. In 2004, Terra a vandut motorul de cautare catre o companie sud-coreeana, pentru 95,4 milioane de dolari.

21. TEPCO ignora problemele existente la centrala de la Fukushima (2011) - 12 miliarde de dolari
Cu doar o luna inainte de tsunami devastator care a lovit Japonia in 11 martie, compania TEPCO, care se ocupa de centrala de la Fukushima, a decis ca aceasta este in stare de functionare si i-a prelungit "viata" cu zece ani. TEPCO estimeaza ca inchiderea reactoarelor va costa 12 miliarde de dolari.

22. Mercedes-Benz cumpara Chrysler (1998) - 26,6 miliarde de dolari
In 1998 Mercedes-Benz a cumparat firma Chrysler cu 37 de miliarde de dolari, pentru a face Daimler-Chrysler. Fuziunea nu a functionat conform planului, iar Mercedes a vandut brandul in 2007, cu 11 miliarde de dolari.

23. Golful Mexic - cea mai mare scurgere de petrol din istorie (2010) - 40,5 miliarde de dolari
Pe 20 aprilie 2010, platforma petroliera a BP din Golful Mexic a explodat, deversand cinci milioane de barili de titei in mare. Este cea mai mare scurgere de petrol din istorie. Costurile aurului negru pierdut si ale reparatiilor au ajuns la 40 de miliarde de dolari.

24. AOL cumpara Time Warner (2000) - 146 de miliarde de dolari 
In anul 2000 AOL a cumparat compania Time Warner pentru 182 de miliarde de dolari si a vandut-o, noua ani mai tarziu, cu 36 de miliarde. Dupa separare, AOL a fost evaluata la doar 2,5 miliarde de dolari.

25. Dezastrul nuclear de la Cernobil (1986) - 720 de miliarde de dolari
Pe 26 aprilie 1986, reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobil a explodat in timpul unui test . Explozia a aruncat in aer o cantitate uriasa de substante radioactive. Costurile s-au ridicat, in 1986, la 358 de miliarde de dolari (astazi, 720 de miliarde), facand din explozia de la Cernobil cea mai mare si costisitoare greseala din istoria omenirii.

vineri, 12 august 2011

18 curiozitati care te vor lasa cu gura cascata!

  • Cea mai mare varietate a serpilor se afla in Tailanda, 179 de specii, dintre care 100 de specii sunt veninosi;
  • Daca ai calatorii de la un cap la altul al galaxiei noastre - Calea Lactee - cu viteza luminii, ti-ar trebui 100.000 ani;
  • Cea mai mare floare o are Rafalezia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine. Floarea ei are 3m circumferinta si cantareste 10 kg. Un boboc de floare e de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza;
  • China reprezinta 25% din populatia lumii;
  • Cea mai rece temperatura din istorie de pe pamant a fost inregistrata in Antartica pe 24 August 1960. Temperatura masura atunci -127 de grade C;
  • Femeile clipesc de aproape doua ori mai mult decat barbatii;
  • Cand stranuti, toate functiile corpului se opresc, chiar si inima;
  • Elefantii sunt singurele mamifere care nu pot sari;
  • Brazilia este singura tara care a jucat in fiecare Cupa Mondiala;
  • Marilyn Monroe a avut 11 degete la picioare;
  • Stiinta a stabilit, ca pestii au voce si auz. Dar intre ei se inteleg... in limba lor. Un specialist a demonstrat recent, ca melodiile armonioase ce se raspandesc in apa, in forma de evantai influenteaza placut activitatea pestilor si-i atrag spre mal;
  • Exista un mic pestisor, inarmat cu un ac ascutit, care e unul din dusmanii cei mai primejdiosi ai rechinului. Fiind inghitit de acest urias animal rapitor, pestisorul sparge cu acul pantecele rechinului si iese in libertate. Ca urmare, rechinul moare;
  • Daca iei orice numar, il dublezi, aduni 10, imparti prin 2, si apoi scazi numarul initial, raspunsul va fi 5;
  • Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine;
  • Brazilia este singura tara care a jucat in fiecare Cupa Mondiala;
  • Energia unui uragan este egala aproximativ cu 500.000 de bombe atomice;
  • Nimeni nu stie unde este ingropat Mozart;
  • Palatul Buckingham are 602 de incaperi.

marți, 9 august 2011

10 minuni ale lumii despre care nu stiai

Terasele de orez
Filipine
Aceste terase de oreze au o vechime de nu mai putin de 2000 de ani si au fost amenajate in muntii Ifugao din Filipine de stramosii populatiilor indigene. Terasele de orez sunt frecvent mentionate de catre filipinezi ca “a opta minune a lumii”. Cum este normal, se presupune ca aceste terase au fost construite cu un echipament minim si in mare masura de mana. Sunt situate la aproximativ 1500 m desupra nivelului marii si sunt intinse pe o supravata de 10360 km patrati de munte. Aceste terase sunt alimentate printr-un sistem de irigare vechi din padurile tropicale aflate desupra teraselor. Se mai spune ca lungimea acestor terase puse cap la cap ar inconjura jumatate de glob. Inca se mai folosesc aceste terase la cultivarea de orez si de legume.

Sigiriya
Sri Lanka
Sigiriya (Muntele Leilor) este o ceteate antica situata in centrul districtului Matale din Sri Lanka, inconjurata de ramasitele unei retele extinse de gradini, bazine si alte structuri. O destinatie turistica populara renumita de asemenea si pentru picturile sale antice (fresce) care amintesc de pesterile Ajanta din India. Sigiriya a fost construita in timpul domniei regelui Kassapa I (D.H. 477-495), si Patrimoniu UNESCO.

Turnul lui Hercule
Spania
Turnul lui Hercule este un vechi far roman aflat pe o peninsula aproximativ la 2,4 km de centrul A Coruña, Galicia, in nord-vestul Spaniei. Numele Corunna este declarat a fi derivate din coloana antice. Aceasta structura are 55 de metrii inaltime si indreptata spre coasta Atlanticului de Nord a Spaniei. Are o vechime de aproape 1900 de ani si a fost reabilitata ultima oara in 1791. Este cel mai vechi far roman ce inca se mai foloseste in scopurile pentru care a fost facut.

Toruń
Polonia
Toruń este un oras in nordul Poloniei, pe raul Vistula. Orasul medieval Toruń este locul de nastere al lui Nicolaus Copernic. Arheologii sustin ca acest oras dateaza inca din anii 1100 î.Hr., in secolele 7-13 in epoca medievala, polonezii au pus bazele unei vechi asezari . Ordinul Cavalerilor Teutoni a construit un castel in apropierea acestor asezari poloneze in anii 1230-1231 . In anul 1263 calugarii franciscani au pus bazele unui oras peste acea asezare .

Pesterile Ajanta
India
In pesterile Ajanta din Maharashtra, India sunt monumente sculptate in piatra datand din seculul al doilea î.Hr., aceste monumente sunt considerate a fi capodopere ale artei religioase budiste. In anii 480 d.Hr. aceste pesteri au fost parasite de catre oameni . In urmatorii 1300 de ani au fost bine ascunse in spatele junglei si nu au mai fost vizitate pana in primavara anului 1819 atunci cand un ofiter britanic a urmarit un tigru si a dat peste acestea. Cercetand prima pestera nu a gasit nimic decat lilieci si vizuini ale altor animale dar , capitanul Smith si-a scris numele cu creionul pe unul din pereti, iar acest insemn se poate vedea chiar si azi la o privire mai atenta.

Valea florilor
India
Valae florilor, o adevarata minune a lumii aflata la mare altitudine in muntii Himalaya este recunoscuta de catre toti alpinistii de renume si botanisti faimosi , aparand chiar si in literatura de specialitate de peste un secol si chiar si in mitologia hindusa pentru mai mult timp. Valea a fost declarata parc national în 1982. Localnici, desigur, intotdeauna au stiut de existenta acesteia, si cred ca a fost locuita de zane.

                                                                      Metéora
Metéora este una dintre cele mai mari si importante complexe de manastiri din Grecia , a doua dupa Muntele Athos. Cele sase manastiri sunt construite pe piloni naturali de gresie, la marginea nord-vestica a Campiei Tasaliei in apropierea raului Pineios si Muntilor Pindului, in centrul Greciei.

Bagan
Birmania

Bagan este un oras antic din Birmania . In mod oficial intitulat Arimaddanapura sau Arimaddana (orasul Infrangerii Inamicilor) si, de asemenea, cunoscut sub numele de Tambadipa (Teren de cupru) sau Tassadessa (Teren uscat), a fost capitala antica a multor regate vechi din Birmania.

Leptis Magna
Libia
Leptis Magna a fost un oras proeminent al Imperiului Roman. Ruinele sale sunt localizate la Al Khums, Libia, 130 km est de Tripoli, pe coasta unde Wadi Lebda se intalneste cu marea. Site-ul este unul dintre cele mai spectaculoase dintre ruinele romane de la Marea Mediterana si unul dintre cele mai bine conservate. Orasul pare sa fi fost fondat de colonistii fenicieni în jurul anului 1100 î.Hr. si nu s-a remarcat decat atunci cand Cartagina a devenit o putere majora in Marea Mediterana in secolul 4 î.Hr .

Biblioteca Celsus
Turcia
Biblioteca Celsus (Turcia) a fost construita pentru a stoca 12000 suluri si pentru a servi ca un mormant marelui om pe atunci Celsus (a fost consul in 92 d.Hr., guvernator al Asiei in 115 d.Hr., si un bogat si popular cetatean). Cladirea este importanta, deoarece este unul din cele cateva exemple ramase ale unei biblioteci antice romane. De asemenea demonstreaza ca bibliotecile publice nu s-au construit numai la Roma si pe intreg teritoriul roman.

Cadouri bizare : 9 accesorii amuzante de baie

1. Dozator sapun lichid in forma de nas

Cum sa scoti gelul de dus din aceast nas ? Normal pe o nara, va fi destul de amuzant cand va curge gelul de dus verde, iar imaginea obtinuta va fi destul de haioasa, cu siguranta copii vor indragi acest gadget de baie imediat, dar pe langa toate acestea cel mai important lucru e ca toata lumea va fi curata . Toate acestea la un pret de 17,99 $

2. Notepadul rezistent la apa.
Tuturor ni s-a intamplat in timp ce eram la dus sa ne vina o idee geniala pe care sa o uiti inainte de a apuca sa o notezi undeva. Acul totul este mai simplu cu noul AquaNotes Notepad (9.48 $). Un carnetel impermeabil, rezistent la apa, cu 40 de coli perforate pentru a va putea lua ideile atunci cand iesiti din dus.

3. Dusul cu led ce indica temperatura apei.
Un dus cu led sensibil la caldura, “LED Heat-Sensitive Shower Light” (30.84 $), cu siguranta nu veti mai avea surpriza de a intra sub dus atunci cand apa este rece. Functioneaza si arata deosebit, pe langa utilitate ce putem sa mai spunem, este destul de cool

4. iPOD Stereo Dock si suport hartie pentru toaleta.

iPOD, ne-a invadat vietile si se pare ca mai nou si toaleta. Oricum, fata de toaletele cu mp3 integrate este mai ieftin , doar (29.99 $)

5. Burete de baie in forma de microfon.
Un burete pentru artistul din tine. Sunt persoane carora le face placere sa cante in baie . Un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din setul de dus, dar totusi, cum in toate trebuie sa avem limite, daca e burete de baie, sa nu il folositi in afara spatiului destinat, aveti mila pentru nervii nostrii.

6. Colacul de toaleta incalzit
De acum incolo cu siguranta nu veti mai ingheta pe toaleta datorita capacului rece. Un accesoriu util la care cu greu veti mai putea renunta

7. Fata/Fund prosop de baie
Niciodata nu te vei mai intreba ce parte a prosopului sa folosesti pentru a te sterge pe fata .
8. Draperie de dus cu urme de sange
Interesanta si amuzanta idee, un accesoriu cu care baia ta sigur va deveni mai amuzanta, sau infricosatoare.

9. Dozator sampon in forma de penis.
Amuzant, creativ si usor de folosit in dus. Il umplii iar cand ai nevoie doar strangi si iese continutul.

Cele mai neobişnuite 6 închisori din lume

San Pedro (Bolivia): infractorii îşi plătesc singuri “cazarea”
Circa 1.500 de infractori populează cea mai mare închisoare din Bolivia, închisoarea San Pedro din La Paz. Odată trecut dincolo de porţile ei, parcă te afli într-un mic orăşel de provincie. Copiii se joacă în curte, există restaurante, băcanii, frizerii şi chiar şi un hotel!
Nu există gărzi îmbrăcate în uniforme şi nici grile de metal la ferestrele celulelor. Aceasta relativă libertate are şi o explicaţie: deţinuţii trebuie să îşi plătească patul şi toate celelalte servicii şi cum mulţi dintre ei sunt prea săraci, sunt ajutaţi să îşi găsească de lucru în incinta închisorii pentru a face rost de banii necesari. Mai mult, că în orice alt loc de pe Pământ, banii fac diferenţa. Bogaţii beneficiază de celule de lux, cu baie privată, bucătărie şi televiziune prin cablu, plătind însă sume impresionante. În acelaşi sector, al infractorilor de lux, sunt amenajate săli de biliard şi automate de suc proaspăt.

 Justizzentrum Leoben (Austria): o închisoare de cinci stele
Confundată deseori cu o clădire de birouri, această închisoare îţi atrage atenţia prin designul sau impresionant pentru o clădire cu asemenea destinaţie. Puşcăria se afla în oraşul austriac Styria şi este făcută în cea mai mare parte din oţel şi …sticlă. Adio, sârmă ghimpată şi ziduri de cărămidă!

Kresty (Russia): cea mai aglomerată închisoare din lume
Ridicată în Sankt Petersburg, aceasta puşcărie a ajuns celebră pentru densitatea ocupanţilor pe metru pătrat. Cu toate că are o capacitate de 3.000 de locuri în ea îşi ispăşesc pedepsele nu mai puţin de 10.000 de deţinuţi.
Unul dintre numeroasele efecte ale aglomeraţiei este acela că fiecare locatar are dreptul la nu mai mult de 4 metri pătraţi şi 15 minute la duş … pe săptămână! Încă din 2006 Vladimir Puţin a anunţat că va fi construită o nouă puşcărie, mult mai mare, care va prelua deţinuţii de la Kresty, urmând ca această clădire să fie scoasă la licitaţie pentru a deveni complex hotelier.

Sark Prison (Guernsey Island): cea mai mică închisoare din lume
A fost construită în 1856 şi este, până la probă contrarie, cea mai mică închisoare din lume. Are fix … 2 locuri şi este încă folosită pentru o “cazare” de o noapte.

Aranjuez (Spania): Bine aţi venit în familie!
Mergând pe principiul că un infractor are şanse mai mari să se reintegreze în societate după ispăşirea pedepsei dacă menţine contactul cu familia, conducerea acestei închisori a amenajat câteva celule pentru deţinuţi drept dormitoare familiale, cu personaje din desene animate pictate pe pereţi şi terenuri de joacă pentru cei mici. Închisoarea dispune de 36 de astfel de celule speciale.

Cereso Chetumal (Mexic): cine-i mai tare învinge!
În CERESO Chetumal nu s-au înregistrat evenimente violente în ultimii zece ani, un adevărat record în materie spun cunoscătorii. Care este explicaţia? Conducerea a stabilit că toate divergentele se rezolvă printr-o partidă de box. Beligeranţii îşi pun mănuşile iar cel mai tare învinge în ring, prin luptă dreaptă.

luni, 8 august 2011

Cele mai absurde 25 de legi din întreaga lume

1. În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini.
2. În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.
3. În Danemarca legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori.
4. În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.
5. Pe timpul desfăşurării Primului Război Mondial, bărbaţii care erau dovediţi homosexuali, erau executaţi pe loc, fără niciun proces.
6. În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banala guma de mestecat.
7. Datorită faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda.
8. În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.
9. În urmă cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor în Roma, pe motiv că încurcau şi aglomerau circulaţia cetăţenilor romani.
10. În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în caschetă unui poliţist, fără să poate fi trasă la răspundere.
11. În Anglia oricine lipeşte greşit o marcă poştală care o reprezintă pe regina, poate fi acuzat de trădare de ţară.
12. În statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.
13. În Texas, porcii care fac sex în apropierea oricărui aeroport, încalcă o lege încă în vigoare care-i incriminează direct pentru astfel de fapte.
14. În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, există o hotărâre legală care-i interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gura a peşte, să aibă vreun contact sexual cu o femeie.
15. În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezenţa… morţilor.
16. Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.
17. În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge invariabil la închisoare.
18. Tot în oraşul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia-i este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soţia sa.
19. În capitala statului El Salvador, oraşul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împuşcare în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul capitalei. Anul trecut 32 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod.
20. În oraşul englez York există încă în vigoare o lege datând din Evul Mediu, care-i permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întâlnit în York. Evident, doar dacă scoţianul vizat poarta asupra sa un arc şi o tolbă cu săgeţi.
21. În Anglia anului 1837, dacă un bărbat săruta o femeie fără voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sărutate forţat, să-l muşte de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.
22. În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris şi semnat al soţului acesteia.
23. Dacă ajungi cumva în oraşul Logan County, să nu săruţi niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îţi este soţie sau prietenă. Legile acestui oraş pedepsesc acest gest cu închisoarea.
24. În Paraguay duelul este permis de lege, atâta timp cât cei doi participanţi la duel fac dovada că donează sânge spitalelor.
25. Hipnoza este o practică interzisă în şcolile publice din oraşul american San Diego.

Cele mai ciudate 8 servicii din lume

1) Servicii de pictură din cenuşa celor morţi
Folosind cenuşa rezultată din arderea celor decedaţi, combinată cu o mixtură specială de culori pentru tablouri, există în lume o companie care are ca angajat un artist ce realizează portrete ale celor dragi decedaţi, ce vor rămâne pentru generaţii. Astfel, tabloul realizat va conţine atât imaginea celui decedat, cât şi cenuşa sa. Poţi avea un tablou asemănător şi pentru animalul tău cel drag, decedat şi ars.

2) Servicii de curăţare a locului crimei
Poliţia, pompierii sau alte organe judiciare care ajung la locul unei crime sau accident efectuează sarcinile cruciale de curăţare “în mare” a terenului unde a avut loc moartea violentă. Dar, de obicei, ei nu pot realiza o curăţenie 100%. Curăţirea perfectă a locului unde a murit cineva în mod violent cade în sarcina familiei victimei. Dar acum există o companie, denumită Crime Scene Cleaner Inc., care face această “slujbă murdară”. Compania oferă servicii de curăţare, dezinfectare şi îndepărtare a tuturor lucrurilor contaminate, şi aducerea locului respectiv într-o stare de siguranţă şi de absolută curăţenie.

3) Servicii de oferire a ultimei mese pentru cei condamnaţi la moarte
Există o companie în Toronto care oferă o ultimă masă pentru cei condamnaţi la moarte. Această ultimă masă costă 20 de dolari şi trebuie să fie comandată cu câteva zile înainte de livrare. În plus, se mai livrează un DVD de urmărit şi o mască din hârtie cu imaginea celui condamnat la moarte.

4) Servicii de oferire a mesajelor de adio către cei dragi, în cazul unei morţi neaşteptate
Problema în cazul în care cineva moare pe neaşteptate constă în faptul că el nu mai apucă să-şi ia la revedere de la cei dragi. Un site abia apărut, www.lastmessagesclub.co.uk permite utilizatorilor săi să scrie mesaje de email prietenilor săi şi familiei. După decesul unui utilizator, mesajul va ajunge la cei dragi lui. În acest site se pot chiar înregistra detalii privind asigurările de viaţă sau testamente.

5) Servicii de îndepărtare a găinaţului de pasăre
Ia gândiţi-vă la un cineva care tocmai şi-a spălat frumuseţe de maşină…o lasă noaptea şi a doua zi dimineaţă o găseşte toată plină de găinaţ de pasăre! Dar, pentru o asemenea problemă, există şi soluţii! Există, de exemplu, o firmă care se numeşte Professional Bird Shit Removal (Îndepărtarea Profesională a Găinaţului de Pasăre)!
Păsările s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă (în special păsările din oraşe). Dar, odată cu ele, s-au înmulţit şi murdăria produsă de ele, şi aici ne referim la găinaţ. Şi cu atât mai deranjant e să-ţi găseşti maşina în parcare găinăţată. Aşa că ideea firmei Professional Bird Shit Removal nu e chiar rea. Ei susţin că au tehnicieni specializaţi în “arta” îndepărtării găinaţului de pasăre, indiferent dacă găinaţul provine de la o singură pasăre sau de la o familie mare de porumbei.

6) Servicii de stat la coadă pentru clienţi
Locuieşti la Washington şi te-ai săturat să stai cu orele la coadă? Ei bine, există o firmă care are un website, www.linestanding.com ce oferă servicii de stat la coadă în Washington, în special la Congresul SUA. Poţi comanda online cine să stea la coadă pentru tine, şi de asemenea ţi se oferă un semn distinctiv pentru ca să poţi recunoaşte persoana ce-ţi face acest serviciu.
P.S. În România, acest serviciu e folosit demult, încă de pe timpul lui Ceauşescu, când au apărut marele cozi.

7) Servicii de îngheţare a animalelor de companie moarte
Atunci când arderea sau îngropatul animalelor dvs. de companie dragi nu vă satisfac, păstrarea lor sub formă criogenică poate fi soluţia salvatoare. Animalul dvs. drag ce a murit poate rămâne în forma şi mărimea originală, aşa cum era în viaţă. Se recomandă o poziţie culcată. Animalul dvs. de companie va părea viu, lipsindu-i doar mişcările.

8 ) Taxiul roz doar pentru femei
În oraşul mexican Puebla există 35 de taximetre care sunt conduse exclusiv de femei şi în care nu pot fi clienţi decât femeile! Ideea afacerii a pornit de la faptul că unii bărbaţi taximetriştri încercau să flirteze şi să le facă avansuri indecente femeilor-client. În taxiul roz, femeile se vor simţi mai relaxate şi în siguranţă.

Cei mai malefici 9 peşti din lume

1. Conger Eel
Ajunge şi până la 3 m lungime şi este carnivor. La cât de fioros este nu prea cred că ai vrea să dai fata în faţă cu el, în mediul lui.


2. Gulper Eel
 Măsoară aproape 1,80 m, are o gură mare şi înfiorătoare. Are dinţi mici şi foarte ascuţiţi. Având o gură atât de mare poate înghiţi peşti mai mari decât el. Aspectul său este de-a dreptul înfricoşător.


3. Dragonfish
După look este un monstru al adâncurilor ce măsoară până la 40,64 cm lungime. Are în bărbie o mică lanternă cu care îşi atrage victimele. Predator feroce al abisului, orice prinde cu dinţii săi demni de filme horror, nu mai scăpa.


4. Fangtooth
Măsoară doar aproape 15,24 cm şi este cunoscut ca un fioros asasin al adâncurilor. Gura sa este mai mare decât a altor peşti, în comparaţie cu restul corpului.


5. Viperfish
Are cam aceeaşi lungime ca şi Fangtooth. Are un corp bioluminiscent, înfăţişare înspăimântătoare şi este un aprig prădător al Pacificului.


6. Snakehead
Denumirea îi se trage de la asemănarea cu un şarpe. Snakehead măsoară 7,62 cm. Nu puţine persoane sunt acelea care au fost atacate de acesta când s-au apropiat prea mult de el. Se găseşte prin marile din sud-estul Asiei, într-o anumită parte a Indiei şi Africii. Nu se rezumă doar la a mânca alţi peşti, ci poate înghiţi şi anumite păsări sau amfibieni.


 7. Tigerfish
Gura mare, dinţi bine distibuiţi pentru ca prada să nu scape, este genul de peşte pe care nu îţi doreşti să îl întâlneşti. Îi place să stea în colţuri întunecate, în apă. Doar o privire şi realizezi cât de fioros este acest peste.

8. Moray Eel
Acest peşte se regăseşte aproape oriunde se găsesc recifuri de corali. Măsoară până la 33,02 cm lungime. Atacă dacă se simte în pericol, iar muşcătura sa este puternică. Este un peşte “puţin” veninos, pielea sa secretând o anumită bacterie toxică pentru oameni şi alţi peşti. Nu este singurul care secretă o astfel de toxină.

9. Anglerfish
Puţini peşti au un aspect fioros precum acesta care măsoară 5,08 cm. Deasupra gurii are o mică lanternă, dedicată victimelor. Dinţii sunt foarte ascuţiţi. Mai este denumit şi “Diavolul Mărilor” şi îl găsim pe la adâncimi de până în 2.000 de metri.

Cele mai scumpe mâncăruri din lume


1) Cea mai scumpă omletă În ciuda a ceea ce am fi crezut, nu conţine cristale sau alte bijuterii care să îi justifice valoarea… Omletă “magică” ornată cu caviar şi homar se numeşte “The Zillion Dollar Lobster Frittata” şi poate potoli foamea oricui este dispus să scoată din buzunar 1.000 $. Este capodopera lui Emilio Castillo, bucătar la restaurantul Norma din New York.

2) Cel mai scump tort

Creat de Mimi So Jewelers în colaborare cu cofetăria Nahid La Patisserie Artistique, a fost prezentat în Los Angeles la finalul anului 2006 şi a constituit atracţia expoziţiei Luxury Brands Bridal Show, dedicată produselor de lux pentru nunţi. În valoare de 20 de milioane $, prăjitura extravaganta este acoperită cu diamante şi multe alte bijuterii inedite. Asta înseamnă desigur că cel mai scump tort din lume a fost creat pentru a-i amăgi pe pofticioşi.
3) Cel mai scump condiment

Pentru a obţine 45 de grame de şofran sub formă de condiment, este nevoie de 50.000 - 75.000 de flori saffron crocus, echivalentul unei plantaţii de mărimea unui teren de fotbal. Şofranul este cel mai scump condiment din lume, preţul a 45 g ajungând la 5.000 $.
4) Cele mai scumpe nuci
Iniţial se numeau “kindal-kindal” şi sunt fructele copacilor de Macadamia, care creşteau doar în Australia şi insula Madagascar, până când au fost cultivaţi şi în Hawaii. Copacii de Macadamia formează aceste nuci doar după 7-10 ani de viaţă, având nevoie de sol fertil şi îngrijire atentă. Deşi au coaja foarte puternică, nucile de Macadamia conţin miez alb, moale şi dulce, format din 80% ulei şi 4% zahăr. Un kilogram costa puţin peste 30 $.
5) Cele mai scumpe ciuperci
Cea mai scumpă specie de ciuperci provine din nordul Italiei, regiunea Piedmont. “Trufele albe”, aşa cum mai sunt numite aceste ciuperci, au diametrul de 12 cm, cântăresc 500 g şi se vând la uimitorul preţ de 2.000 - 4.000 de euro kilogramul. Preţul record al trufelor albe a fost atins anul trecut, când Stanley Ho, proprietarul cazinoului Măcău, a achiziţionat 1.5 kg de ciuperci contra sumei de 330.000 $.
6) Cel mai scump caviar
… nu este cel negru, ci aşa numitul ‘almas’, termen care în limbajul iranian semnifica “diamant”. Cel mai fin caviar este cel de beluga, o specie de peşte în vârstă de 100 de ani, care a rămas neschimbată pe parcursul a 120 de milioane de ani. Beluga este cel mai vechi supravieţuitor din era dinozaurilor, iar un kilogram din caviarul sau costa puţin peste 5.000 $ în Statele Unite.
7) Cea mai scumpă carne de vită
Provine de la o specie japoneză de vite numită Wagyu. Acestea sunt hrănite cu cea mai proaspătă iarba şi îngrijite în cele mai bune condiţii. De aceea, carnea lor este macra şi deosebit de scumpă: în Europa, 200 de grame costa mai mult de 100 $.
8 ) Cel mai scump sandwich
Se numeşte von Essen Platinum Club Sandwich şi conţine cea mai proaspătă carne de pui şi vită, ouă fierte, ciuperci “white truffle” şi se vinde la Cliveden, Berkshire în apropierea Londrei. Carnea de pui din acest sandwich (poulet de Bresse) mai este denumită “a patra minune gastronomica a lumii”. Deşi nu este cel mai sănătos sandwich din lume, având 1.182 de calorii, este cu siguranţă cel mai scump - aproximativ 200 $.
9) Cea mai scumpă ciocolată
Chocopologie by Knipschildt este un nume de referinţă în rândul producătorilor de ciocolată. 45 de grame din specialităţile ciocolatierului danez costă 2.600 $ , iar produsele al căror design este finisat manual, sunt disponibile doar prin comenzi speciale. Trufele negre Knipschildt conţin 70% cacao Valrhona.
10) Cea mai scumpă pizza
A fost evaluată la 8.300 de euro şi poate fi degustata în Italia. Cu topping-uri generoase de caviar şi homar, cea mai scumpă pizza din lume are diametrul de 20 cm şi este stropită cu cognac Louis XIII Remy Martin.

Cele mai neobişnuite 8 beri din lume



1) Bere Pizza
A apărut în anul 2006, fiind produsă într-o mică fabrică de bere din Marea Britanie. Ea conţine ingrediente ca suc de tomate, usturoi, oregano şi busuioc. Miroase şi are gust de pizza.
2) Bere cafea
În lume nu există doar una, ci zeci de sortimente de bere cu aromă de cafea. Simplă, cu ciocolată sau frişcă.
3) Bere cu aromă de ciocolată şi cireşe
Descrisă ca o bere neagră, realizată din grâu, ce are un gust şi miroase a ciocolată şi cireşe. Berea asta e pentru domnişoare!
4) Bere cu aromă de banane şi pâine
Incredibilă combinaţia dintre banane, pâine şi bere. O bere excelentă în care aroma de banane îţi satisface simţurile olfactive.
5) Bere cu piper
Mărcile de bere Rogue sunt diferite faţă de altele, întrucât au arome neobişnuite, ca cele de chilli, piper sau ienupăr. Berea cu piper merită să fie băută atunci când mâncaţi o masă picantă.
6) Bere cu usturoi
Precum spune şi numele, această bere conţine mult usturoi. Cu cât bei mai mult, cu atât aroma de usturoi te cuprinde mai tare, iar când o termini, stomacul tău tare va mai avea de suferit!
7) Bere cu aromă de cartof dulce
Această bere e făcută din cartofi dulci, denumiţi şi yam. Se simte în ea şi o aromă de vanilie. Made in Japan!
8 ) Bere din bostani
George Washington, Benjamin Franklin şi Thomas Jefferson - toţi “părinţii fondatori” ai SUA au băut bere din bostani. Şi cică are un gust al naibii de bun!

Cele mai ciudate…10 ciudăţenii din lume

1) Cei mai mulţi şerpi cu clopoţei ţinuti în gură
Jakie Bibby (SUA) a ţinut în gură, timp de 12,5 secunde şi fără niciun ajutor, opt şerpi cu clopoţei vii, apucându-i de coadă. Recordul a fost stabilit la Guinness World Records Experience, în Florida, la 19 mai 2001.
2) Cel mai rapid înghiţitor de viermi
C. Manoharan din India a înghiţit 200 de viermi în 30 de secunde. Manoharan vrea să îşi mai asume un record, acela de a-şi introduce doi şerpi pe o nară şi a-i scoate pe gură.
3) Cel mai scump WC din lume
În anul 2001, Lam Sai-Wing, un bijutier din Honk Kong s-a gândit să construiască un W.C. din aur masiv. Piesa este evaluată la 3.5 milioane de dolari. Este o investiţie paradoxală, din moment ce eşti dispus să arunci banii la W.C.
4) Cea mai ciudată dietă
Francezul Michel Lotito a mâncat, într-un an, 128 de biciclete, 15 cărucioare de supermarket, 6 candelabre şi 2 perechi de schiuri
5) Cel mai lung sărut
Un cuplu a reuşit performanţa să îşi ţină buzele lipite pentru o perioadă de 30 de ore şi 45 de minute. Recordul a fost stabilit în aprilie 1999 la Tel Aviv. 
6) Cel mai respins bărbat
Americanul Keith Redman a fost refuzat de 8.800 de femei, atunci când le-a cerut, pe rând, în căsătorie.
7) Cea mai mare alăptare sincron
3.541 de femei din Philiphine şi-au alăptat simultan copiii la sân.
8 ) Cea mai lungă călătorie cu maşina
Emil şi Liliana Schmid, un cuplu din Elveţia, au plecat în anul 1984 într-o călătorie în jurul lumii. Timp de 18 ani au folosit aceeaşi maşină, o Toyota Land Cruiser din 1982. Au trecut prin 131 de ţări şi au parcurs mai mult de 316.000 de kilometri. 
9) Cel mai mare dans al puiului
Pe 1 septembrie 1996, în localitatea Canfield County Fair din Statele Unite, brusc 72.000 de persoane au început să danseze în acelaşi timp un dans ciudat în care aceştia imitau puii de găină. Aici, dansul este tradiţional pentru nunţi si alte petreceri.
10) Cea mai mare greutate trasă cu pleoapele
Chinezul Dong Changsheng a tras o greutate de 1,5 tone cu pleoapele.

duminică, 7 august 2011

Marea Adriatica nu are fund!?


Desi pare imposibil, Marea Adriatica se pare ca nu are... fund! Cercetatorii au descoperit ca imense cantitati de apa dispar zilnic intr-o groapa de pe fundul marii, ei au turnat cantitai mari de vopsea in acel loc pentru a studia fenomenul. In mod normal vopseaua nu se dizolva in apa si ar fi trebuit sa apara la suprafata in apropierea locului unde au fost deversate, dar, nici urma de vopsea la suprafata. Pana in acest moment nu s-a ajuns la nici un rezultat, concluzia fiind ca pe fundul marii exista o groapa imensa, care nu poate fi masurata

Stiati ca ...

... tornadele si uraganele se deplaseaza intotdeauna in sensul acelor de ceas in emisfera sudica, si in sensul invers acelor de ceas in emisfera nordica?
... in timpul unei eclipse totale de soare, temperatura atmosferica poate scadea cu pana la 6 grade Celsius?
... cea mai inalta cascada din lume, Cascada ingerilor, se afla in Venezuela si masoara 979 m inaltime depasind astfel cascada Niagara?
... cel mai adanc punct al marii se afla in Oceanul Pacific si atinge 10,9 km sub nivelul marii?
...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?
...  aproximativ 10% din suprafata planetei este permanent acoperita cu gheata?
...  cel mai luminos oras vazut din spatiu este Las Vegas?
... prima bicicleta realizata de Baron von Drais in anul 1817 nu avea pedale? Bicicleta cu pedale a aparut abia in anul 1865 si era confectionata din lemn.
... primul ziar a fost tiparit in Austria in 1703.
... cea mai inalta statuie din lume reprezentand un cal se gaseste in Praga. Statuia masoara 9 m inaltime.
... cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti. Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise 
... corpul uman produce un litru de saliva pe zi?
... in medie, omul isi poate tine respiratia timp de un minut. Recordul mondial la aceasta proba este de 7 minute si 30 secunde?
... barbatilor le cad in medie 40 de fire de par intr-o zi, iar femeilor circa 70 de fire?
... omul consuma pe intreaga durata a vietii sale peste 65.000 litri de apa?
... cel mai inalt copac (Sequoia sempervirens) a fost descoperit de americanii Chris Atkins si Michael Taylor in Parcul National Redwood din California in august 2006. Cei doi au ''botezat'' imensul copac cu numele grec Hyperion. Copacul masoara o inaltime de 115,5 metri fiind astfel de 2,5 ori mai inalt decat Statuia Libertatii din New York.
 ... cea mai mare integrama a fost publicata de Revistas Coquetel din Brazilia la Rio de Janeiro in martie 2006? Integrama de 1,03 m latime si 3,45 m lungime continea 16.000 de casete si solicita rezolvarea a 3.200 de definitii.
...cand vulcanul Krakatau a erupt in Indonezia in 1883, a facut un zgomot atat de mare ca s-a auzit de la 8.000 de km departare pana in Australia. A fost aruncata atat de multa cenusa in atmosfera, incat, timp de aproape 2 ani, apusul de soare s-a vazut verde si luna s-a vazut albastra.

Pentru barbatii insurati - Aveti grija la ce ora ajunge-ti acasa la neveste :))

Planeta maimutelor : INVAZIA-cea mai buna productie a verii

Conform criticilor de film si a celor care au apucat sa il vizioneze, filmul Planeta maimutelor : INVAZIA pare a fi cel mai bun film al verii si unul dintre cele mai bune filme ale anului.Filmul spune povestea unui om de ştiinţă care testează pe maimuţe un nou medicament împotriva Alzheimer-ului. Experimentul scapă de sub control şi acesta este doar începutul războiului pentru supremaţie dintre oameni şi maimuţe.Filmul ruleaza in cinematografele din Romania iar cei care au de gand sa mearga sa il vada cu siguranta nu vor fi dezamagiti, filmul are de toate: efecte speciale,un story bun,suspans si actiune.Iar ceea ce il face mai interesant este ca filmul este mai deosebit de tot ce apare la ora actuala gen filme cu o gramada de impuscaturi si jafuri si eroi care salveaza America cu un pistol si un sac de gloante sau comedii cu adolescenti virgini si frustrati.Ca sa nu mai vorbim de genul horror care tinde sa devina insuportabil cu aceleasi filme cu un criminal psihopat care are un cutit si ucide liceeni 90 de minute cat tine filmul.Decat toate astea mai bine un SF de calitate!

sâmbătă, 6 august 2011

Cele mai mari tragedii din zona Bermudelor


Comform datelor organizaţiei internaţionale Bermuda-Triangle, unele dintre cele mai mari tragedii din zona misterioasă a Bermudelor sunt următoarele. În septembrie 1799 "U.S.S. Insurgent" a dispărut cu un echipaj de 340 de membri. În anul 1880 a dispărut vasul-şcoala "HMS Atlanta", pe care erau 290 de cadeţi (în Marea Britanie acest incident a fost considerat o catastrofă naţională). După aproape patru decenii, în 1918, "U.S.S. Cyclops" a dispărut avînd la bord un echipaj de 309 membri. La 1 decembrie 1925, "Cotopaxi" a dispărut cu toate cele 32 de persoane aflate la bord. În martie 1926 vasul comercial "Suduffco" a dispărut şi el, avînd la bord 29 oameni. Între 1938 şi 1976 au dispărut patru vase, cu un total de circa 200 de pasageri.

Istoria tabacului


Dupa cum stim cu totii, tutunul era complet necunoscut in Europa inainte de 1492, anul descoperirii Americii de catre Columb. Marinarii au vazut cum indienii fumau frunze uscate de tutun, infasurate in frunze de palmier sau bananier. Incet-incet, obiceiul a fost preluat si, pe vremea conchistadorilor, fumatul devenise ceva obisnuit. Interesant este faptul ca primele trabucuri, asa cum le cunoastem astazi, au fost facute in Spania, la inceputul secolului XVIII. Pe la 1790, productia de trabucuri a trecut Pirineii si au aparut primele mici manufacturi in Franta si Germania. Ulterior, olandezii au inceput sa produca renumitele lor trabucuri uscate, insa cu tutun provenit din coloniile din est (Java, Sumatra). In Anglia, gentlemen-ii fumau pipa!
Este aproape sigur ca cel care a introdus fumatul in Franta a fost ambasadorul acestei tari in Portugalia, Jean Nicot, cel care a dat si numele nicotinei.
Fumatul de trabucuri a devenit foarte popular in Anglia prin aportul nemijlocit al lui Edward VII, care a sustinut infiintarea unor cluburi dedicate fumatorilor, in care, pe langa “cigars”, se servea port si whisky. Toate astea spre marea suparare a maei sale, Queen Victoria.
In Cuba, trabucurile au inceput sa fie manufacturate pe la mijlocul secolui XVIII, Cuba find pe atunci colonie spaniola. Primul care a introdus banderola cu denumirea marcii a fost bancherul german stabilit in Cuba, Herman Upmann, in anul 1844. El a fost primul care a ambalat trabucurile in cutiile devenite celebre pe care la facea cadou clientilor importanti ai bancii sale: articole promotionale, deci!!! Marca H.Upmann este, si acum, una dintre cele mai renumite.
Printre marii amatori de trabucuri se numara Arnold Schwarzenegger, James Woods, Sharon Stone, Demi Moore, Jack Nicholson, Linda Evangelista.

Erupţia vulcanică


Unul dintre cele mai dezastruoase cataclisme cunoscute este erupţia vulcanică. Erupţia vulcanului Vezuviu a îngropat sub lavă oraşele Pompei, Herculanum şi Stabie, în anul 79 e.n., făcînd circa 15.000 de victime. Acest vulcan activ s-a manifestat violent de nenumărate ori, dar cu o intensitate mai mică (1631, 1794, 1872, 1906, 1944).
Erupţia vulcanului Rakata de pe insula Krakatoa, situată între Samatra şi Java, în 1883, a depăşit de cîteva ori furia Vezuviului. Acest cataclism violent s-a resimţit în întreaga lume: cenuşa s-a răspîndit pe o suprafaţă de 750.000 km2, iar unda de şoc a făcut ocolul pămîntului. Explozia a avut o putere de 200 megatone de TNT (trinitrotoluen), adică de 15.000 de ori mai mare ca bomba atomică de la Hiroshima. Erupţia a făcut circa 40.000 de victime umane.

Efectele încălzirii globale


Clima Pămîntului s-a încălzit cu 0,5 grade în ultimii 150 de ani şi continuă să se încălzească. În cazul în care temperatura globului se va ridica cu doar 3 grade, nivelul oceanelor va creşte cu 40-50 cm şi o bună parte a litoralului continentelor va suferi grav de pe urma inundaţiilor, unele insule şi porţiuni de coastă dispărînd cu totul în apă. Dacă încălzirea globală continuă, în anul 3000 Pămîntul va fi de două ori mai ferbinte ca acum şi imposibil de locuit.
Erupţiile vulcanice sunt în acest sens cataclisme cu efect benefic: se aruncă în atmosferă cantităţi enorme de particule, care blochează lumina Soarelui şi coboară temperatura globală. În 1991, de exemplu, după erupţia vulcanului Pinatubo, temperatura globală a coborît cu un grad.

Sfîrşitul vieţii lui Mozart


Neegalatul astzi Mozart a murit la vîrsta de 35 de ani, în 1791. Sfîrşitul i-a venit într-un moment în care compozitorului, aflat pe patul de moarte, i s-au făcut multe oferte şi în care civilizaţia a început să-i aprecieze talentul şi munca: Catedrala din Viena l-a numit maestru de capelă, oferindu-i un salariu foarte mare; cîţiva directori de teatre îi propuneau contracte avantajoase.
Mozart nu se întrista atît de apropierea morţii, cît de momentul nepotrivit al acestuia, rostind cu cîteva zile înainte de deces: "Tocmai acum să-mi vină sfîrşitul cînd în sfărşit aş putea începe să trăiesc?".Geniul muzicii universale a creat pestee 600 de lucrări. Familia sa n-a avut bani însă bani pentru a-i cumpăra un loc în cimitir. Mozart a fost înmormîntat într-o groapă comună, alături de alţi săraci.

Primul hotel pentru muribunzi


Pe malul fluviului Gange, lîngă oraşul indian Varanasi, s-a deschis primul hotel pentru muribunzii care se pot caza pentru a-şi da duhul în linişte. În cazul în care clienţii nu reuşesc să îşi încheie socotelile cu viaţa în maximum două săptămîni, aceştia sunt trimişi acasă cu rugămintea să revină cînd vor simţi cu adevărat că le-a venit timpul.
Patronul hotelului a declarat că ideea de a deschide un astfel de local i-a venit la o ceremonie legată de naşterea unui copil. În timp ce toată lumea se bucura de naşterea copilului, o bătrînă se chinuia să moară şi nu putea din cauza din cauza forfotei şi a gălăgiei.

100 de curiozitati despre lumea in care traim

                                                                    
1. Furnicile nu dorm niciodata. Cu toate acestea, in zorii zilei, furnicile se intind asemenea oamenilor pentru a se dezmorti.

2. Aproximativ 90% din populatia intregii planete locuieste in emisfera nordica.
3. Cimpanzeii si cotofenele sunt singurele animale care isi pot recunoaste imaginea intr-o oglinda.
4. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani.

5. In ciuda aparentelor, doua treimi din suprafata intregului continent african se afla in emisfera nordica.
6. Daca tii un caras auriu intr-o incapere lipsita de lumina, acesta va deveni, in cele din urma, alb.

7. Irlanda este singura tara europeana in care nu exista serpi.

8. In provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii. In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.

9. Ochiul unui strut este mai mare decat creierul acestei pasari.

10. Pentru fiecare om de pe Terra exista circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depasesc intr-un raport de 10 la 1.

11. Balena albastra este animalul care produce cele mai puternice sunete (pana la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apa la o distanta de pana la 850 de kilometri.

12. Te-ai gandit cata benzina ti-ar trebui ca sa poti inconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, in rezervorul unui avion Boeing poate incapea suficient combustibil incat sa poti face acest lucru de patru ori.

13. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de Coca-Cola din lume? Daca ati raspuns islandezii, ati dat raspunsul corect...

14. Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici... pe zi.

15. Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China. Copilul lor s-a nascut in anul 1910.
16. Vreti sa stiti care este regiunea cu cea mai scazuta criminalitate? Incercati Quebec, Canada. Rata criminalitatii in aceasta zona este similara cu cea inregistrata intr-un parc Disney World, aproape 0.

17. Se estimeaza ca in lume exista circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele traiesc numai in India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.

18. In urma cu 5 ani, 60% dintre cumparatorii din supermarketurile lumii plateau cu bani gheata. Astazi, procentul este de doar 50%. Se estimeaza ca in anul 2011, doar 39% dintre cumparatori vor mai plati cu bani gheata in detrimentul cardurilor.

19. Pe suprafata unui corp uman traiesc mai multe vietati decat oameni pe intreaga planeta. 20. Bufnitele sunt singurele pasari care pot distinge culoarea albastra.

21. Mamiferele sunt singurele specii vii care prezinta lobi ai urechilor.

22. Prefixul telefonic pentru Antarctica este 672.

23. Desi nu pare, Chicago este mult mai aproape de Moscova decat este de Rio de Janeiro.

24. Lungimea unui elefant este egala, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre. De asemenea, limba unei balene este mai grea decat un elefant adult.

25. Limba unui crocodil este imobila. Ea este atasata de cerul gurii acestui animal.
26. Un om uita, in medie, circa 80% din tot ceea ce a invatat intr-o zi.

27. Durata care ii ia unui fulg de zapada ca sa ajunga de la nori pana pe suprafata pamantului? Cel putin o ora...

28. Cei mai mari iubitori ai carnii de porc sunt danezii. In Danemarca exista de doua ori mai multi porci decat intreaga populatie umana a acestei tari.

29. Girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche. Limba unei girafe adulte masoara peste 50 de centimetri.

30. Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire.

31. Cele mai numeroase vietati de pe Terra sunt artropodele. Ca un exemplu, pana in prezent au fost descoperite circa 70.000 de mii de specii... de paianjeni.

32. De peste 4.000 de ani, nicio specie animala nu a mai fost domesticita.

33. In prezent, pentru prima data in istoria planetei, numarul persoanelor cu varste de peste 60 de ani il depaseste pe cel al copiilor cu varsta sub 5 ani.

34. Credeti ca Romania este o tara saraca? Ganditi-va ca una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi.

35. In Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casa sa poarte centura de siguranta in masina.
36. O singura vaca poate produce intr-un an mai mult lapte decat poate consuma un singur om... circa 200.000 de pahare pline cu lapte.

37. Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingramadit pe aceeasi parte a navei pentru a vedea nudistii de pe o plaja din apropiere.

38. Stiti cate emailuri se trimit zilnic in toata lumea? Peste 35 de miliarde...

39. Pentru fiecare tona de peste prinsa in oceanele lumii, oamenii arunca trei tone de gunoi in aceleasi ape.

40. Cea mai mare caracatita descoperita vreodata cantarea 4 tone. A fost vanata in anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.

41. Cea mai mare meduza observata vreodata avea un diametru de 2,3 metri. Tentaculele sale se intindeau pana la 36 de metri.

42. In statul american, Dakota de Nord, nu s-a inregistrat niciodata un cutremur.

43. Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an.

44. Rechinii sunt singurele animale despre care se stie ca nu se pot imbolnavi de cancer.

45. La Paz, Bolivia, este orasul cel mai sigur din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Data fiind altitudinea ridicata la care se afla (peste 3.000 de metri), cantitatea de oxigen din aer de abia poate sustine un foc.
46. Tot in La Paz, temperatura medie este de doar 10 grade Celsius. Si cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile sau Stanley, Insulele Falkland.

47. Absolut toti crevetii se nasc masculi. Unii dintre ei devin femele la maturitate.

48. Daca vreti sa fiti in siguranta in fata unor nisipuri miscatoare, intotdeauna sa calariti un catar. Daca magarii sau caii se scufunda in nisipurile miscatoare, un catar nu o va face niciodata.

49. Chiar si astazi, 90% din teritoriul Statelor Unite ale Americii este format din terenuri neamenajate sau ferme.

50. Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator.

51. Cel mai mare sarpe veninos din lume este Cobra Regala. Aceasta poate atinge lungimi de pana la 5,5 metri.

52. O gaina poate depune, in medie, pana la 19 oua pe an.

53. Cel mai mare restaurant McDonalds se afla in... Beijing, China. Acesta se intinde pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati si are nu mai putin de 29 de case de marcat.

54. Vreti sa stiti in ce tara se acorda cele mai lungi concedii? Ei bine, in Franta statul asigura angajatilor 5 saptamani de concediu pe an. Cei mai multi francezi primesc, insa, doua luni de concediu anual.

55. Un cal adult poate consuma intr-un an o cantitate de hrana ce depaseste de 7 ori propria sa greutate.
56. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de fast-food de pe planeta? Raspunsul corect este... chinezii. 41% dintre chinezi mananca, cel putin o data pe saptamana la un restaurant fast-food. Doar 35% dintre americani fac acest lucru.

57. In randul elefantilor africani, atat masculii, cat si femelele, poseda fildesi, in vreme ce la elefantii asiatici doar masculii se pot lauda cu fildesi.

58. Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane).

59. Oasele membrelor inferioare ale unui liliac sunt atat de subtiri incat niciun liliac nu se poate folosi doar de ele pentru a se deplasa.

60. Cea mai spectaculoasa evolutie a preturilor pe piata imobiliara s-a inregistrat in Irak. Daca inaintea razboiului o casa din Bagdad nu se vindea cu mai mult de 15.000 de dolari, astazi pretul a urcat pana la 150.000 de dolari.

61. Numai in SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa.

62. In anul 2004, un studiu arata ca una din sase fetite intra in perioada de pubertate la varsta de 8 ani. In urma cu un secol, doar o fetita din 100 atingea pubertatea la aceeasi varsta.

63. Pana in prezent, Congresul american a alocat o suma de 152.600.000.000 de dolari pentru razboiul din Irak. Suma ar fi fost suficienta pentru a ridica 17.500 de scoli.

64. Media zilnica a produselor care sunt oferite spre vanzare pe Ebay este de 18 milioane.

65. Doar 5% din suprafata acoperita de oceane pe Terra a fost cartografiata atat de detaliat pe cat a fost suprafata planetei Marte.
66. Va ganditi sa jucati la loterie? Atunci ar trebui sa stiti ca exista mult mai multe sanse sa muriti in drum spre o reprezentanta a loteriei decat sa castigati marele premiu la oricare dintre loteriile lumii.

67. Adezivul de pe timbrele din Israel a fost tratat astfel incat sa fie considerat "kusher".

68. Daca vorbiti la telefonul mobil timp de o ora, numarul bacteriilor din urechea voastra va creste de cel putin 700 de ori.

69. Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanta parcursa de fratii Wright in primul lor zbor.

70. Circa 12 copii sunt oferiti zilnic, in maternitati, altor mame decat cele naturale. Aceasta statistica include toate tarile lumii.

71. O femela de dihor poate muri daca, odata intrata in calduri, nu isi va gasi un partener mascul.

72. Absolut toti copiii se nasc fara rotule. Ele se formeaza complet in intervalul de varsta de 2-6 ani.

73. O persoana are in medie 1.460 de vise in fiecare an.

74. Un om, consuma, in medie, de-a lungul vietii, o cantitate de hrana egala cu greutatea a sase elefanti maturi.

75. In spatiu, astronautii nu pot plange. In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate).
76. Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul in fiecare minut.

77. In Bangladesh exista o lege care permite autoritatilor sa aresteze elevii cu varste mai mari de 15 ani care copiaza la examene.

78. Cel mai intalnit nume barbatesc de pe planeta este Mohammed.

79. Pana in anul 1796, in SUA a existat un stat pe nume Franklin. Astazi, el este cunoscut sub numele de Tennessee.

80. Ati considerat vreodata ca proiectul romanesc "laptele si cornul" are prea multe hibe? Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti, in cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor confundasera limonada cu celebrele cockteiluri.

81. In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii. Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.

82. Doar o singura persoana din 2 miliarde va atinge varsta de 116 ani.

83. Februarie 1865 este singura luna din istorie in care nu a fost inregistrata luna plina.

84. In fiecare an, mai multi oameni sunt ucisi de magari decat in accidente aviatice.

85. Numele original al Bancii Americii a fost Banca Italiei.
86. Cea mai mare piata de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Pretul unei astfel de masini poate urca pana la 200.000 de dolari, mai mult decat castiga majoritatea cetatenilor chinezi intr-o viata.

87. In fiecare an, 60 de milioane de litri de petrol si ulei sunt deversate in rauri si fluvii pana in oceane. Cantitatea o depaseseste pe cea pierduta de petrolierul Exxon Valdez in anul 1989 (unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie). Statistica se refera numai la Statele Unite ale Americii.

88. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, castiga anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia.

89. Cele mai mari nave transoceanice platesc cate 250.000 de dolari de fiecare data cand strabat Canalul Panama. Trebuie spus ca o treime din economia acestui stat este sustinuta de acest canal.

90. Un singur avion Boeing 767 este format din nu mai putin de 3.100.000 de piese diferite.

91. Durerea are si ea o unitate de masura. Aceasta se numeste "dol" iar instrumentul menit sa masoare durerea se numeste dolorimetru.

92. Se estimeaza ca in Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
93. V-ati intrebat ce a fost mai intai, oul sau gaina? Biblia a raspuns deja la aceasta intrebare. Conform Genezei 1:20-22, gaina a aparut inaintea oului.

94. In absolut toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta.

95. Intr-un studiu cu privire la relatiile interfamiliale, 80% dintre barbatii casatoriti au declarat ca si-ar lega destinele de aceeasi femeie daca ar putea da timpul inapoi. Doar 50% dintre femei au declarat acelasi lucru.
96. 90% dintre speciile de pasari sunt monogame. Doar 3% dintre mamifere au aceleasi preferinte.

97. De fiecare data cand linge un timbru, un om consuma 1/10 dintr-o calorie.

98. Un sfert dintre oasele unui organism uman se afla numai in picioare.

99. In urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu traiau mai mult de 30 de ani.

100. Unghiile de la degetele mainilor unui om cresc de patru ori mai repede decat cele de la picioare.