Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  !

luni, 8 august 2011

Cele mai scumpe mâncăruri din lume


1) Cea mai scumpă omletă În ciuda a ceea ce am fi crezut, nu conţine cristale sau alte bijuterii care să îi justifice valoarea… Omletă “magică” ornată cu caviar şi homar se numeşte “The Zillion Dollar Lobster Frittata” şi poate potoli foamea oricui este dispus să scoată din buzunar 1.000 $. Este capodopera lui Emilio Castillo, bucătar la restaurantul Norma din New York.

2) Cel mai scump tort

Creat de Mimi So Jewelers în colaborare cu cofetăria Nahid La Patisserie Artistique, a fost prezentat în Los Angeles la finalul anului 2006 şi a constituit atracţia expoziţiei Luxury Brands Bridal Show, dedicată produselor de lux pentru nunţi. În valoare de 20 de milioane $, prăjitura extravaganta este acoperită cu diamante şi multe alte bijuterii inedite. Asta înseamnă desigur că cel mai scump tort din lume a fost creat pentru a-i amăgi pe pofticioşi.
3) Cel mai scump condiment

Pentru a obţine 45 de grame de şofran sub formă de condiment, este nevoie de 50.000 - 75.000 de flori saffron crocus, echivalentul unei plantaţii de mărimea unui teren de fotbal. Şofranul este cel mai scump condiment din lume, preţul a 45 g ajungând la 5.000 $.
4) Cele mai scumpe nuci
Iniţial se numeau “kindal-kindal” şi sunt fructele copacilor de Macadamia, care creşteau doar în Australia şi insula Madagascar, până când au fost cultivaţi şi în Hawaii. Copacii de Macadamia formează aceste nuci doar după 7-10 ani de viaţă, având nevoie de sol fertil şi îngrijire atentă. Deşi au coaja foarte puternică, nucile de Macadamia conţin miez alb, moale şi dulce, format din 80% ulei şi 4% zahăr. Un kilogram costa puţin peste 30 $.
5) Cele mai scumpe ciuperci
Cea mai scumpă specie de ciuperci provine din nordul Italiei, regiunea Piedmont. “Trufele albe”, aşa cum mai sunt numite aceste ciuperci, au diametrul de 12 cm, cântăresc 500 g şi se vând la uimitorul preţ de 2.000 - 4.000 de euro kilogramul. Preţul record al trufelor albe a fost atins anul trecut, când Stanley Ho, proprietarul cazinoului Măcău, a achiziţionat 1.5 kg de ciuperci contra sumei de 330.000 $.
6) Cel mai scump caviar
… nu este cel negru, ci aşa numitul ‘almas’, termen care în limbajul iranian semnifica “diamant”. Cel mai fin caviar este cel de beluga, o specie de peşte în vârstă de 100 de ani, care a rămas neschimbată pe parcursul a 120 de milioane de ani. Beluga este cel mai vechi supravieţuitor din era dinozaurilor, iar un kilogram din caviarul sau costa puţin peste 5.000 $ în Statele Unite.
7) Cea mai scumpă carne de vită
Provine de la o specie japoneză de vite numită Wagyu. Acestea sunt hrănite cu cea mai proaspătă iarba şi îngrijite în cele mai bune condiţii. De aceea, carnea lor este macra şi deosebit de scumpă: în Europa, 200 de grame costa mai mult de 100 $.
8 ) Cel mai scump sandwich
Se numeşte von Essen Platinum Club Sandwich şi conţine cea mai proaspătă carne de pui şi vită, ouă fierte, ciuperci “white truffle” şi se vinde la Cliveden, Berkshire în apropierea Londrei. Carnea de pui din acest sandwich (poulet de Bresse) mai este denumită “a patra minune gastronomica a lumii”. Deşi nu este cel mai sănătos sandwich din lume, având 1.182 de calorii, este cu siguranţă cel mai scump - aproximativ 200 $.
9) Cea mai scumpă ciocolată
Chocopologie by Knipschildt este un nume de referinţă în rândul producătorilor de ciocolată. 45 de grame din specialităţile ciocolatierului danez costă 2.600 $ , iar produsele al căror design este finisat manual, sunt disponibile doar prin comenzi speciale. Trufele negre Knipschildt conţin 70% cacao Valrhona.
10) Cea mai scumpă pizza
A fost evaluată la 8.300 de euro şi poate fi degustata în Italia. Cu topping-uri generoase de caviar şi homar, cea mai scumpă pizza din lume are diametrul de 20 cm şi este stropită cu cognac Louis XIII Remy Martin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu