Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  !

duminică, 7 august 2011

Stiati ca ...

... tornadele si uraganele se deplaseaza intotdeauna in sensul acelor de ceas in emisfera sudica, si in sensul invers acelor de ceas in emisfera nordica?
... in timpul unei eclipse totale de soare, temperatura atmosferica poate scadea cu pana la 6 grade Celsius?
... cea mai inalta cascada din lume, Cascada ingerilor, se afla in Venezuela si masoara 979 m inaltime depasind astfel cascada Niagara?
... cel mai adanc punct al marii se afla in Oceanul Pacific si atinge 10,9 km sub nivelul marii?
...  nu poti vedea curcubeul decat daca esti pozitionat cu spatele la soare?
...  aproximativ 10% din suprafata planetei este permanent acoperita cu gheata?
...  cel mai luminos oras vazut din spatiu este Las Vegas?
... prima bicicleta realizata de Baron von Drais in anul 1817 nu avea pedale? Bicicleta cu pedale a aparut abia in anul 1865 si era confectionata din lemn.
... primul ziar a fost tiparit in Austria in 1703.
... cea mai inalta statuie din lume reprezentand un cal se gaseste in Praga. Statuia masoara 9 m inaltime.
... cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti. Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise 
... corpul uman produce un litru de saliva pe zi?
... in medie, omul isi poate tine respiratia timp de un minut. Recordul mondial la aceasta proba este de 7 minute si 30 secunde?
... barbatilor le cad in medie 40 de fire de par intr-o zi, iar femeilor circa 70 de fire?
... omul consuma pe intreaga durata a vietii sale peste 65.000 litri de apa?
... cel mai inalt copac (Sequoia sempervirens) a fost descoperit de americanii Chris Atkins si Michael Taylor in Parcul National Redwood din California in august 2006. Cei doi au ''botezat'' imensul copac cu numele grec Hyperion. Copacul masoara o inaltime de 115,5 metri fiind astfel de 2,5 ori mai inalt decat Statuia Libertatii din New York.
 ... cea mai mare integrama a fost publicata de Revistas Coquetel din Brazilia la Rio de Janeiro in martie 2006? Integrama de 1,03 m latime si 3,45 m lungime continea 16.000 de casete si solicita rezolvarea a 3.200 de definitii.
...cand vulcanul Krakatau a erupt in Indonezia in 1883, a facut un zgomot atat de mare ca s-a auzit de la 8.000 de km departare pana in Australia. A fost aruncata atat de multa cenusa in atmosfera, incat, timp de aproape 2 ani, apusul de soare s-a vazut verde si luna s-a vazut albastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu