Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  !

sâmbătă, 20 august 2011

Cele mai trasnite evenimente ale istoriei

La apogeul puterii sale militare, Sparta avea 25.000 de cetateni si 500.000 de sclavi.

Cel mai scurt razboi la ora actuala s-a purtat intre Zanzibar si Marea Britanie in 1896. Zanzibar s-a predat dupa aproximativ 40 de minute. 

Cel mai lung razboi din istorie a fost intre Olanda si Insulele Scilly, cu o durata de 335 ani si a fost purtat intre 1651 - 1986.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial submarinul german U-1206 a fost scufundat de o toaleta actionata necorespunzator.

Unul dintre cele mai bizare "razboaie" a fost cel din 1859 dintre Statele Unite si Marea Britanie care isi disputau insula San Juan. Pe fiecare jumatate a insulei se instalasera fermieri americani, dar si englezi si la un moment dat un porc apartinand partii britanice a trecut pe partea americana fiind impuscat de un fermier american pentru ca ii manca legumele. In urma conflictului dintre cel care a tras si proprietarul porcului, amplificat si de relatiile nu foarte bune intre SUA si Marea Britanie, au fost chemate trupe, sub forma diviziei 9 Infanterie ce cuprindea peste 400 de oameni, pe partea americana si 2.140 de soldati si 5 nave de razboi pe partea engleza, pentru a supraveghea mai bine situatia. In final partile implicate au fost oripilate de faptul ca iscau un razboi din asa motiv si au rezolvat pasnic situatia... de abia dupa 12 ani cand a fost implicat Kaiserul Wilhelm I ca terta parte favorizand pretentiile americane asupra insulei.

In Evul Mediu se credea ca inima era centrul gandirii.

In Roma Antica un sclav ce fugea pentru a fi liber incalca legea pentru ca se fura pe sine insusi, el fiind proprietatea stapanului sau.

Regele Carol al VI-lea al Frantei, de asemenea cunoscut sub numele de Charles cel Nebun, suferea de iluzia ca era facut din sticla. El a avut chiar si bare de protectie din fier cusute in hainele lui sa-l impiedice sa se sparga daca ar fi cazut.

Cea mai mare infrangere a otomanilor din istorie a fost oferita de Stefan cel Mare in cadrul Bataliei de la Podul Inalt.

Locotenentul colonel Jack Churchill este singurul soldat britanic din al Doilea Razboi Mondial care a luptat folosindu-se exclusiv de sabii si arcuri de vanatoare.

In 1962, scolile din Tanganyka au trebuit sa fie inchise din cauza unei epidemii a rasului care a durat 6 luni si a afectat mii de oameni. Daca asta e ciudat, in 1518, in Strasbourg, 400 de oameni au inceput sa danseze zile intregi fara oprire intr-un fenomen care a durat o luna de zile, majoritatea murind de oboseala si infarcturi.

Obiceiul de a da mana cu cineva a originat din necesitatea de a verifica daca cel care te acompania era inarmat. Cei ce erau stangaci erau priviti cu neincredere.

Maiorul general Smedley Butler a divulgat detalii despre un complot de inlaturare a presedintelui american Frank Delano Roosevelt de catre diferiti oameni de afaceri si inlocuirea guvernului SUA cu un regim fascist. Comisia de cercetare a scandalului a concluzionat ca afirmatiile erau credibile, dar fara sa se ia masuri impotriva vinovatilor. 

Symo Hayha denumit si "Moartea Alba" este in prezent lunetistul cu cele mai multe victime, atingand un total de 505. A reusit toate acestea in doar 100 de zile in timpul Razboiului de Iarna impotriva sovieticilor.

Nicolae Paulescu a inventat injectia cu insulina salvand practic viata a milioane de oameni.

La data de 15 august 1943, 35.000 de trupe americane si canadiene au debarcat pe malurile opuse ale insulei Kiska cucerite de japonezi, in speranta de a-i incercui. Au existat 21 de morti. Victimele ar fi fost intr-un numar mai mare daca japonezii nu ar fi plecat cu cateva zile mai devreme de pe insula si daca soldatii americani si canadieni nu s-ar fi confundat intre ei crezand ca sunt inamicul.

Habbakuk este numele unui portavion prototip din al Doilea Razboi Mondial facut dintr-un material special numit pykrete. Pykrete era o combinatie unica de gheata si lemn.

Premiul Nobel a rezultat dintr-o schimbare tarzie a testamentului lui Alfred Nobel, care nu a vrut sa fie tinut minte dupa moartea sa ca un propagator de violenta. El a inventat dinamita.

Adolf Hitler a fost ales "Omul Anului" de catre revista Time in 1938. Iosif Stalin a fost ales si el in anul urmator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu